0 3 minute 1 an

Inspectoratul Școlar Județean Timiș participă, în acest an, la aniversarea Zilei Europei cu o amplă activitate cultural-artistică, cu caracter multietnic, inspirat din istoria multietnică a județului.

Desfășurată sub motto-ul Uniunii Europene, „Unitate în diversitate”, cu începere de la ora 12,00, în Piața Libertății din Timișoara, activitatea va începe cu o paradă a portului popular românesc și al comunităților etnice. Ulterior, elevii din județul Timiș vor prezenta numeroase momente artistice susținute de:

(Foto: arhivă agoranews.ro
  • Corul pe voci egale al Colegiului Național de Artă „I. Vidu” Timișoara;
  • Ansamblul „Hora Timișului”, soliștii și orchestra populară a Palatului Copiilor Timișoara;
  • Ansamblul „Die lustigen Lenauschüler” al Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau” Timișoara;
  • Grupul vocal de muzică tradițională sârbească de la Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” Timișoara;
  • Ansamblul de dansuri tradiționale bulgărești „Račenitza” de la Liceul Teoretic „Sfinții Kiril și Metodii” din Dudeștii Vechi, alături de corul de copii (detsći kor) „ Zvanče” din partea Uniunii Bulgare din Banat;
  • Ansamblul „Veselii Ditociche” de la Școala Gimnazială Știuca;
  • Grupul „Bokréta” al Liceului Teoretic „Bartok Bela” Timișoara;
  • Ansamblul de dansuri tradiționale rrome „Șucar san Șucar” de la Școala Gimnazială Comloșu Mare;
  • Ansamblul folcloric „Voitegeana” al Școlii Gimnaziale Voiteg.

În ziua premergătoare aniversării europene, elevii timișeni au participat la „Crosul Europei”, desfășurat sub egida „Dă o tură pentru Cultură!”, sub îndrumarea profesorilor de Educație fizică și sport coordonați de inspectorul de specialitate.

(Sursa foto: g4media.ro)

Startul celei de-a treia ediții s-a dat în Piața Libertății, în prezența Constantinei Diță, medaliată cu aur la proba de maraton a J.O. de vară de la Beijing, 2008, și dublă medaliată cu aur la C.M. de semimaraton de la Gdynia, Polonia, invitată de onoare la eveniment. Traseul crosului din acest an, ce a avut loc în parteneriat cu Asociația Județeană de Atletism Timiș și cu Asociația Club Sportiv „Campioni pentru viitor”, a inclus și Piața Unirii, și Piața Victoriei.

În aceeași zi, Palatul Copiilor Timișoara a oferit, simultan, un cuprinzător program artistic și a fost prezent cu standuri în cadrul cărora s-au desfășurat ateliere interactive outdoor.

O bună parte din voluntarii care au sprijinit organizarea și desfășurarea evenimentului sunt elevi ai școlilor timișene și membri ai Asociației Elevilor din Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *