0 4 minute 8 luni

O tabără de formare a zece tineri artiști și profesioniști activi în cultură și educație se va desfășura în format hibrid, fizic și online, în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie 2023, organizatori fiind Asociația „Miltonia” și Consiliul Județean Timiș. Persoanele selectate vor învăța despre: mediere socială, diferite tehnici de animație, inițierea unor activități culturale și dezvoltarea de legături sociale, iar la finalul taberei va fi elaborat un manual destinat educației pentru patrimoniu.

Toți doritorii sunt invitați să transmită CV-ul în limba română și o scrisoare de intenție, tot în limba română, la adresa: miltoniaassociation@gmail.com, până în 22 octombrie a.c., cu mențiunea: „Apel deschis pentru tabăra de formare”.

Scrisoarea de intenție, de maximum 400 de cuvinte, va reflecta gândurile participantului cu privire la tabără și așteptările lui legate de aceasta. Ulterior înscrierii, fiecare candidat va primi un e-mail de confirmare a primirii dosarului.

Criterii de eligibilitate a candidaților:

▪ Sunt artiști emergenți (au sub zece ani de experiență profesională) sau persoane care activează în domeniul culturii și educației.

▪ Au peste 18 de ani, chiar dacă nu au absolvit studii de specialitate.

▪ Au expus în cel puțin o expoziție de grup/ personală organizată într-un spațiu independent de artă.

▪ Au experiență continuă (de la rezidențe și participări în expoziții de grup, la expoziții personale și prezentări de lucrări în cadrul unor târguri de artă) de maximum zece ani în domeniul artelor vizuale.

▪ Sunt cetățeni români.

▪ Au un nivel avansat de cunoștințe de limbă engleză, întrucât selecția va include și un mini-interviu în limba engleză, iar formarea teoretică va avea loc în aceeași limbă.

▪ Au posibilitatea de a lua parte la formarea online desfășurată în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie.

▪ Au posibilitatea de a participa la întâlnirile prilejuite de activitățile practice din luna noiembrie 2023.

▪ Au disponibilitatea de a se implica într-un program de mentorat „one-to-one” pe parcursul lunii noiembrie 2023.

▪ Experiența în proiecte de artă în spațiul public/ intervențiile în spațiul public va reprezenta un plus în evaluarea dosarelor transmise, dar nu va fi un criteriu de eligibilitate.

Echipa de proiect desemnată de Asociația „Miltonia” va valida dosarele de înscriere și doar cele ce vor întruni toate criteriile de eligibilitate vor fi jurizate.

Doar candidații care au trecut de preselecția realizată de membrii juriului în baza dosarului de înscriere vor fi contactați telefonic și pe e-mail, pentru a stabili data exactă și ora mini-interviurilor. Acestea se vor desfășura online în perioada 24–26 octombrie. În urma acestora, juriul format din Corina Nani, Dorothee Kirch, María Kristín Gylfadóttir, Beatrice Căițanu și Georgiana Neda va selecta și va anunța cei zece finaliști.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în 27 octombrie 2023, ora 15, pe site-ul https://miltonia.ro/, pe pagina de Facebook a Asociației „Miltonia” și pe cea a proiectului (Conacul Mocioni din Foeni).

Detalii suplimentare și regulamentul de selecție sunt disponibile pe pagina: http://miltonia.ro/activitatea-3-5-tabara-pentru-formarea-tinerilor-artisti-si-profesionisti-activi-in-cultura-si-educatie/

Tabăra de formare a tinerilor artiști și profesioniști care activează în cultură și educație este inclusă în proiectul de reabilitare, refuncționalizare și revitalizare a Conacului Mocioni din Foeni și este finanțată prin Programul RO-CULTURA.

Sursa foto: Asociația ”Miltonia” – pagina de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *