0 3 minute 1 an

Timișoara 2023 –  Capitală Europeană a Culturii programează o nouă expoziție, de data aceasta fiind vorba despre o expoziție de grup de artă digitală. ˶Pixel Lights˝ va avea loc mâine, 19 februarie, între orele 16 și 22, în platforma DIGITAL:CANVAS\.

Participanții: Teodora Cernescu, Diana Chiru, Dragoș Dogioiu, Alexandru Daniel Florea, Denis Flueraru, Nicoleta Mureș, Mara Oglakci și Adrian Oncu, au fost selectați de un juriu dintr-un total de 28 de aplicanți români și din străinătate care au răspuns la apelul organizatorilor pentru creații de artă digitală.  În urma jurizării, au fost acordate trei premii egale, în valoare de 500 lei fiecare, artiștilor: Diana Chiru, Alexandru Daniel Florea și Mara Oglakci.

Publicul larg este așteptat să treacă pragul platformeI DIGITAL:CANVAS\, situată pe Splaiul Peneș Curcanul nr. 4 (cartierul Fabric), spre a descoperi creațiile tinerilor artiști.

Expoziția ˶Pixel Lights˝ face parte din Fluid, un proiect organizat de artouching în colaborare cu Marginal, finanțat prin programul OpeningTimișoara2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, sub umbrela Timișoara2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Fluid propune un circuit artistic dinamic ce urmărește crearea unui context de dialog între comunitatea artistică independentă din Timișoara și comunitățile locale, punând în discuție formele contemporane de exprimare artistică, la nivel local, național și internațional. Axat pe trei componente principale (Ecologie / reutilizare, Intersecția dintre artă și știință – prin arta noilor media, Arta digitală), acoperind un mix de medii și direcții artistice, atât digitale, cât și analogice, proiectul este structurat în jurul unei serii de activități interactive și participative cu scopul de a familiariza publicul cu diferite manifestări artistice.

Parteneri la organizarea acestui eveniment sunt: Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara, Universitatea Națională de Arte București și Uniunea Artiștilor Plastici –  Filiala Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *