0 2 minute 1 an

Sărbătoarea Floriilor îmbracă, pe lângă dimensiunea religioasă, și o latură foarte lumească. Mai mult de 2.400.000 de români, din care peste 1.790.000 sunt femei, își sărbătoresc ziua numelui având iz de floare. Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne avansează niște informații în această privință.

(Sursa foto: comandafelicitari.ro)

Peste 129.000 de femei poartă numele de Viorica, iar alte peste 134.500, pe cel de Florentina. Mai mult de 81.000 de sărbătorite se numesc Florica, iar aproape 74.000, Camelia. Alte nume de flori populare în rândul femeilor sunt: Margareta, Lăcrămioara/ Lăcrimioara, Angela/ Angelica, Crina, Crizantema, Anemona, Brândușa/ Brîndușa, Daria, Floarea,Florinela, Florea, Floriana, Flora, Florica, Floricica, Iasmina, Liliana, Panseluța, Micșunica, Hortensia/ Ortensia/ Ortansa, Mălina, Iris, Narcisa, Romanița, Rosa/ Roza, Panseluța, Gherghina, Violeta, Viorela, Trandafira, Garofița, Veronica, Zambila și Delia/ Dalia.

Din cei peste 610.693 de bărbaţi care îşi aniversează onomastica cu ocazia Floriilor, mai bine de jumătate poartă numele Florin, aproximativ 135.000, pe cel de Viorel, peste 51.000 se numesc Florian și mai mult de 26.000, Florentin. Alte nume de flori purtate de bărbați sunt: Bujor, Crin/ Crinu, Floricel, Floricică, Florică, Florinel, Ghiocel, Iris, Iasmin, Lilian, Stânjenel, Micșunel, Mălin, Trandafir, Mugur/ Mugurel și Narcis.

Redacția Agora News urează tuturor celor care își serbează onomastica în Duminica Floriilor

LA MULȚI ȘI FERICIȚI ANI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *