0 2 minute 12 luni

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare privitoare la vremea rece care va afecta Vestul țării, mai ales în zona sa depresionară.

Cu începere din această noapte și până sâmbătă, la ora 10, pe timpul nopților, în județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș se vor înregistra temperaturi negative de până la -3 grade Celsius. Viteza vântului se va intensifica destul de mult și va ajunge până la 45 – 55 km/ h. În zona montană, cu precădere în Carpații Meridionali, la înălțimi mai mari de 1.600 m, rafalele de vânt vor ajunge să depășească 70 – 80 km/ h.

(Sursa foto: pagina de Facebook a Climatologie și Prognoze globale)

Pe arii restrânse din Banat se va produce brumă. Aceasta se depune în nopțile senine, fără vânt, când la miezul nopții temperatura se apropie de 2 grade Celsius. Dacă bate vântul ori cerul este înnorat, atunci nu se formează brumă.

Brumele târzii de primăvară pot avea efecte devastatoare asupra producției agricole, mai ales a celei fructifere, putând să cauzeze chiar și compromiterea totală a recoltei.

Pomii fructiferi cei mai afectați de brumă sunt: caisul, piersicul, cireșul și migdalul, pentru că înfloresc cel mai devreme. Cea mai ieftină metodă de protecție împotriva brumei este fumigația, eficientă în cazul în care temperatura nu scade sub -3 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *