0 3 minute 1 an

Maestul Tudor Gheorghe (77 de ani) a adus, ieri seară, la Filarmonica „Banatul” din Timișoara, noua sa premieră intitulată „Cel ce gândește singur”. „De aceasta data veți vedea un spectacol cu poezii reprezentative ale lui Tudor Arghezi. Spectacolul va fi de o varietate, tematică, ritmică și melodică deosebită”, declara, cu ocazia premierei din Capitală, fenomenalul artist, a cărui carieră a început în 1966.

„Cel ce gândește singur” a fost pus în scenă cu acompaniamentul asigurat de Orchestra „Concertino” din Chișinău, condusă de dirijorul, compozitorul și orchestratorul craiovean Marius Leonard Hristescu (47 de ani).

„Am terminat un spectacol şi deja mă gândesc la altul. Trebuie să-mi termin gândurile. Dintotdeauna, eu m-am sprijinit pe marea poezie românească, care este atât de variată, atât de bogată, încât nu ştiu cum s-o acopăr pe toată. Ea mă împinge în faţă. E ca un arc, e un resort care mă împinge: «hai, tinere, mai avem de făcut asta şi asta, și asta, şi tot aşa!» Poezia îşi permite să-mi spună «tinere»!”, a declarat maestrul vorbelor cântate, pe numele său Tudor Gheorghe, din comuna Podari, județul Dolj.

Spectacolul „Cel ce gândește singur” a fost lansat în premieră națională pe 28 martie la Sala Palatului din București, care a reprezentat punctul de start al turneului prin întreaga țară. Anterior reprezentației de la Filarmonica din Timișoara, acesta a mai fost prezentat la: Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Târgoviște, Pitești, Oradea, Zalău și Arad. După popasul timișorean, Tudor Gheorghe va lua cu sine pe aripile muzicii și poeziei argheziene publicul din: Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Galați, destinația finală fiind Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, unde va ajunge pe 24 mai.

L.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *