0 2 minute 1 an
(Sursa foto: timisoara.fest.ro)

Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu şi Mihai Constantin readuc în fața publicului timișorean piesa „Take, Ianke şi Cadâr”, de Victor Ion Popa.

Piesa aduce în prim-plan povestea de viaţă a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei şi religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferenţele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar şi că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării şi al asumării a ceea ce ne defineşte şi ne diferenţiază de ceilalţi.

Comedia savuroasă în trei acte, scrisă în 1932 şi pusă în scenă în acelaşi an la Teatrul „Maria Ventura”, a fost montată pentru prima dată la Teatrul „Bulandra” în 1957, de regizorul N. Al. Toscani.

La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scenă cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie mai fac parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Reprezentația are loc pe scena Operei Române din Timișoara, cu începere de la ora 20,00.

L.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *