0 3 minute 9 luni

Autoare a volumului „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării”, Alina Bârgăoanu va deschide noul ciclu de conferințe organizate sub genericul „Conectați la viitor” în anul universitar care va începe peste aproximativ două săptămâni. Mâine, 13 septembrie, de la ora 10,00, ea va aduce în discuție „Pericolul fake news”. Conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest Timișoara, va modera evenimentul găzduit de Amfiteatrul A01.

Ciclul de conferințe „Conectați la viitor” face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Proiectul „Conectați la Viitor” are ca scop popularizarea științei (mai ales a științelor exacte), prin intermediul realizării unui dialog interactiv între public, un moderator și unul sau mai mulți specialiști din cadrul facultăților și din comunitatea științifică națională și internațională. Temele alese pleacă de la probleme de interes pentru comunitate discutate în media. „În acest context, dezbaterea despre pericolul fake news se află printre cele mai actuale subiecte ale spațiului public, cercetând modul în care are loc distorsionarea știrilor și informațiilor, fenomen ce conduce la amplificarea unei stări de incertitudine a opiniei publice, cu consecințe ample asupra vieții sociale”, apreciază rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Alina Bârgăoanu este profesor universitar, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. De asemenea, este membru al Consiliului consultativ al Observatorului European al Mass-media Digitale, membru afiliat al Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride, din Helsinki, și expert în cadrul Grupului la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online din cadrul Comisiei Europene. Domeniile sale de interes includ fake news și dezinformarea din mediul online, comunicarea strategică, educația tehnologică și digitală, modalități de reglementare a mediului online, relația transatlantică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *