0 3 minute 7 luni

Entuziasmul va umple străzile Timișoarei, deoarece mâine, 14 septembrie 2023, începe un weekend plin de voie bună, diversitate culturală și atmosferă de sărbătoare!
Hramul Catedralei Mitropolitane a Banatului, Ruga Tinerilor și Ziua Minorităților diferențiază weekendul 14 – 17 septembrie de alte weekenduri. Parcul Rozelor va răsuna de veselie și spectacole folclorice, intrarea fiind liberă pentru toți iubitorii de cultură.

Să nu uităm faptul că sâmbătă, 16 septembrie, va avea loc Parada Minorităților Etnice, de la ora 18,00 până la 19,00. Prin urmare, zona centrală a orașului va fi foarte aglomerată și este de dorit ca atenția fiecăruia dintre noi să fie sporită, pentru a preveni eventualele neplăceri și accidente.
Mai jos se regăsește programul complet al evenimentelor:
14 septembrie (joi), de la ora ora 20,00, actorii: Nuți Dorobanțu, Raul Lăzărescu, Raul Băstean, Cătălin Ursu și Ana-Maria Cojocaru vor prezenta „Minunile Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș”, în Piața Sf. Gheorghe;
15 septembrie (vineri), de la ora 9,30, Î.P.S.S. Ioan, Mitropolitul Banatului, va oficia Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Mitropolitană; iar la ora 18,00 în Parcul Rozelor vor începe „Jocul și Spectacolul de Rugă”. Vor lua parte orchestra dirijată de Dejan Galetin și experimentații dansatori de la Ansamblul „Timișul”, împreună cu îndrăgiții soliști: Lioara Boșcu, Carmen Popovici-Dumbravă, Zorica Savu, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu și Ramona Vița, coregrafia fiind semnată de Maria Dudău-Topciov și Ciprian David;

16 septembrie (sâmbătă), de la ora 18,00 va avea loc Parada Minorităților Etnice, care va pleca din Piața Unirii, pe Strada Vasile Alecsandri, Piața Libertății, Piața Victoriei și până în Parcul Rozelor; vor participa sârbi, unguri, ucraineni, germani, bulgari, evrei etc. Invitați speciali: Urban Verbunk (Ungaria) și stegarii din Carpineto Romano (Italia);
17 septembrie (duminică), de la ora 18,00 se va desfășura „Ruga Tinerilor”, care va cuprinde: momente prezentate de Ansamblul „Timișul” – formația de tineret, poezie dialectală cu copiii de la Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara și spectacolul „Cântec, joc și grai străbun”, susținut de laureații concursului omonim, organizat de Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara.
Seara se va încheia cu „Jocul de Rugă”, însuflețit de talentații tineri soliști: Alexandra Acs, Maria Bartulov, Ana-Gabriela Coțe, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Georgiana Necșa, Bianca Opăriuc, Denisa Peia, Maria Șaptebani, Vlad Văcaru și Adonis Vojin (care va reprezenta Banatul sârbesc).

N.Ș.

Sursa foto: pagina de Facebook a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *