0 3 minute 9 luni

Sezonul oficial 2023 – 2024 în baschetul masculin românesc începe la finalul acestei săptămâni. Prima competiție programată este Cupa României, care se va disputa la fel ca în sezonul anterior, toate cele 18 echipe înscrise în LNBM Getica 95 fiind pregătite să ia startul.

Prima fază a Cupei României programează șase turnee – care se desfășoară în șase orașe din țară: Pitești, Oradea, Târgu-Mureș, Craiova, Brașov, Constanța – de câte trei echipe. Prima clasată din fiecare serie și cele mai bune două locuri secunde merg la turneul Final 8 CRBM sezonul 2023 – 2024, ce se va desfășura anul viitor între 13 și 17 februarie, o zi mai târziu urmând să aibă loc All Star Game 2024.

Echipa alb-violetă face parte din Grupa D, ale cărei meciuri se vor juca începând din această după-amiază și până duminică seara, la Craiova. „Leii din Banat” se vor bate pentru calificare cu gazda SCMU Craiova și cu CSM Petrolul Ploiești.

Iată și programul turneului găzduit Sala Polivalentă din Craiova:

SCMU Craiova – SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara: vineri, ora 19.00

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Petrolul Ploiești: sâmbătă, ora 20.00

SCMU Craiova – CSM Petrolul Ploiești: duminică, ora 19.00

Antrenorul principal al SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara, Dragan Petricevici, declara cu ceva timp înainte de a debuta „ostilitățile”:„Nu avem foarte multe informații despre adversari. Știm componența lotului și transferurile făcute. Nu avem «spioni industriali», iar meciurile de verificare nu au fost transmise. Există o secretomanie, normală pentru orice om care înțelege sportul, dacă îl înțelege. Am reușit să strângem un număr de informații, precum celelalte echipe, dar acesta nu este un lucru definitoriu. Una este să joci meciuri-test, alta e partida oficială. Asta, în ciuda faptului că și partidele de verificare sunt luate foarte în serios: la Târgu-Mureș au fost 1.000 de spectatori, la Oradea, 1.500, iar când am jucat la Sombor, în Serbia, am avut sală plină.”

Succes alb-violeților!

Sursa foto: „Leii din Banat” – Baschet SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timişoara, pagina de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *