0 2 minute 6 luni

Pe rețelele de socializare circulă de ceva timp o metodă de fraudare foarte ingenioasă, anunță Departamentul de marketing al BRD.

Aflăm de la amintita instituție bancară că de această dată fraudatorii promovează ideea unor câștiguri rapide și substanțiale prin achiziționarea de diferite monede virtuale sau de acțiuni la companii binecunoscuteSpre a fi cât mai credibili, aceștia se folosesc chiar și de identitatea unor oameni de afaceri ori a unor personalități foarte mediatizate.

Ascunzându-se sub paravanul profesiei, de altfel foarte onorabile, de consultant financiar, înșelătorii le propun țintelor să achiziționeze diverse monede virtuale sau acțiuni pe platforme de tranzacționare, momindu-le cu iluzia unor câștiguri substanțiale și rapide. Dar promisiunea lor nu se mai îndeplinește!

Ulterior, sub pretextul că spre a putea transfera câștigurile în contul țintei, trebuie respectat un anumit protocol, fraudatorii încep să manipuleze viitoarea victimă. Ei se străduiesc să o determine să instaleze pe calculatorul personal sau pe telefonul mobil o anume aplicație (de exemplu, Any Desk). Însă în realitate aplicația respectivă le permite răufăcătorilor să controleze complet, de la distanță, dispozitivul în cauză.

Victimei i se va cere să acceseze aplicația personală de internet și mobile banking (YOU BRD), pentru a se putea efectua încasarea. De fapt, ținta este manipulată să efectueze plăți către conturile fraudatorilor.

 Aveți grijă la asemenea tentative de fraudă și alegeți să rămâneți în siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *