0 2 minute 8 luni
Sursa foto: https://mitropolia-banatului.ro

Biserica din satul Covaci, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Timișoara II, și-a prăznuit hramul de ziua Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Sărbătoarea a avut loc la doar câteva zile după ce în duminica anterioară Înalt Prea Sfințitul Părinte Mitropolit Ioan al Banatului a oficiat  slujba de sfințire a noilor cruci amplasate pe acoperișul recent schimbat al sfântului lăcaș.

Biserica, ultima târnosită în toamna anului 2001 de Î.P.S. Mitropolit Nicolae Corneanu, precedentul chiriarh al Banatului, a fost înnoită atât în interior cât și în exterior, prin strădania preotului paroh Vasilică Mutașcu și a credincioșilor, Primăria Sânandrei oferind, la rândul său, un sprijin foarte consistent.

Sfânta Liturghie a hramului a fost slujită de mai mulți preoți români și sârbi, răspunsurile la strană fiind date de studenți la Facultatea de Teologie și cântăreți de la parohiile învecinate. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele prof. Marius Florescu, de la Facultatea de Teologie din Timișoara. Sfânta Liturghie a fost urmată de înconjurarea bisericii și parastasul pentru ctitorii adormiți în Domnul, unul din cei mai importanți fiind preotul Dumitru Jurcău, răposat pe parcursul acestui an.

P.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *