0 3 minute 7 luni

„Am semnat (pe 3 noiembrie a.c., n.r.) autorizaţia de construire pentru restaurarea Castelului Huniade, clădire simbol a Timişoarei”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Acesta a adăugat: „Noi avem deja conceptul câştigător pentru amenajarea Pieţei Victoriei, iar Castelul este un punct central în proiect. Îmi doresc ca cele două investiţii să se completeze şi să pună în valoare potenţialul zonei centrale a Timişoarei”. Renovarea Castelului Huniade este considerată de liderul municipalității timișorene drept „un proiect extrem de întârziat”, „o promisiune care nu se mai finalizează de 16 ani, când s-a închis pentru renovări şi apoi nu s-a mai deschis”.

La rândul său, Alin Nica, președintele Consiliului Judeţean Timiş, instituția care administrează Castelul Huniade, a anunțat că „pentru prima dată s-a reușit atragerea de fonduri din trei surse de finanțare”. Este vorba despre: P.N.R.R. (4,5 milioane de euro), Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic (6 milioane de euro) și Programul Operațional de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria (10 milioane de euro), care acoperă o parte din costul lucrărilor de reparații care mai trebuie făcute la faimosul edificiu. Deci, mai trebuie găsită finanțare pentru încă 20 de milioane de euro, iar C.J.T. face demersuri în această privință.

Șeful CJT a mai spus: „Pot garanta că pe măsură ce vor fi finalizate zone ale Castelului, acestea vor fi deschise publicului. Avem proiectul tehnic pe ultima sută de metri, pe întreg obiectivul, avem finanţare, vom suplimenta şi cu surse din bugetul judeţului şi ne propunem să îl transformăm într-un principal punct de atracţie al Timişoarei”. Alin Nica a precizat că cele două instituții administrative, cea județeană și cea municipală, își vor coordina eforturile referitoare la lucrările pentru punerea în valoare a Castelului.
Liderul administraţiei judeţene a explicat că lucrările la acest obiectiv se vor corela cu cele făcute de municipalitate pentru punerea în valoare a Castelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *