0 5 minute 1 an

Actorul Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală, o boală de netratat și cea mai comună formă de demență la persoanele sub 60 de ani.

Familia lui Willis a anunțat diagnosticul pe pagina de Instagram a lui Demi Moore, fosta soție a lui Willis și într-o declarație pe site-ul Asociației pentru Degenerare Frontotemporală. Declarația a fost semnată de soția lui Willis, Emma Heming Willis, Moore și cei cinci copii ai săi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn.

Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să ai în sfârșit un diagnostic clar, a scris familia.

Boala, cunoscută sub numele de FTD este o progresie a afaziei, cu care Willis s-a luptat din 2022.  În vârstă de 67 de ani a renunțat la acțiune în martie, după pronunțarea diagnosticului. Familia lui Willis a spus că afazia lui i-a afectat abilitățile cognitive.

Bruce a crezut întotdeauna că își folosește vocea în lume pentru a-i ajuta pe ceilalți și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante atât în ​​public, cât și în privat, se arată în comunicatul familiei sale. Știm în inimile noastre că – dacă ar putea astăzi – ar dori să răspundă aducând atenția globală și o conexiune cu cei care se confruntă, de asemenea, cu această boală debilitantă și modul în care aceasta afectează atât de multe persoane și familiile lor.

Bruce a găsit întotdeauna bucurie în viață și i-a ajutat pe toți cei pe care îi cunoaște să facă la fel, a continuat declarația. A însemnat lumea să vadă că acel sentiment de grijă răsunând înapoi la el și la noi toți. Am fost atât de mișcați de dragostea pe care ați împărtășit-o cu toții pentru dragul nostru soț, tată și prieten în această perioadă dificilă. Compasiunea, înțelegerea și respectul ne vor permite să-l ajutăm pe Bruce să trăiască o viață cât mai plină posibil.

Ce cauzează demența frontotemporală?

FTD este cauzată de degenerarea lobilor frontali și/sau temporali ai creierului, conform Asociației pentru Degenerarea Frontotemporală . Adesea, o serie de simptome noi apar pe măsură ce boala progresează.

Asociația spune că nu există nici un tratament și nici o modalitate de a preveni apariția acestuia. Speranța medie de viață este de șapte până la 13 ani după debutul simptomelor.

Afazia este o tulburare a limbajului, cauzată de afectarea unei zone a creierului care controlează expresia și înțelegerea limbajului, potrivit Johns Hopkins Medicine.

Willis lucrase în mod constant și frecvent înainte de anul trecut. Renumit pentru filme precum Die Hard, Pulp Fiction și The Sixth Sense, Willis a produs în ultimii ani thrillere direct în video. În 2021 a jucat într-un număr uimitor de opt filme. Majoritatea au venit și au plecat în liniște, inclusiv titluri precum Păcatul cosmic, În afara morții și Deadlock.

Cel mai recent, Willis a jucat în Gasoline Alley și A Day to Die din februarie, lansate la începutul lunii martie 2022. Willis a filmat deja cel puțin încă șase filme care urmează să fie lansate în 2022 și 2023, inclusiv Die Like Lovers, Corrective. Măsuri și Locul greșit.

Cariera sa de patru decenii a strâns peste 5 miliarde de dolari în box office la nivel mondial.

    Sursa: https://www.foxla.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *