0 5 minute 1 an

Clean Bandit, B.U.G. Mafia, Camo&Krooked printre primii artiști confirmați

În anul în care Timișoara a devenit Capitală Europeană a Culturii, în perioada 16-18 iunie 2023, trei festivaluri (Flight Festival, VEST FEST și Magnetic Festival) se reunesc pentru a marca o premieră pentru România: crearea unui oraș în afara Timișoarei, pe aerodromul Cioca, pentru un weekend plin de muzică de toate genurile, tehnologie și acțiuni sustenabile prin cartierele oferite de fiecare dintre cele trei evenimente.

Flight Festival District: Edutainment – singurul festival de edutainment din Estul Europei, o călătorie culturală și o sursă de inspirație sub forma unui amestec surprinzător de muzică, artă și tehnologie, un loc al distracției, dar și al relaxării active de care copiii și adulții au atâta nevoie.

Vest Fest District:Sustainability – cu dorința de a folosi doar energie verde în următorii ani își va amenaja cartierul din District23, folosind doar materiale prietenoase cu mediul. Campaniile de reciclare și acțiunile de conștientizare a ceea ce înseamnă amprenta de carbon a unui eveniment sunt, de asemenea, parte din focusul organizatorilor, care îi încurajează și pe participanți să fie la fel de conștienți de mediul înconjurător și de schimbările climatice la nivel mondial.   

Magnetic District: Motion – Magnetic Festival este un proiect reprezentativ stilului muzical de Drum and Bass și realizat de tineri pentru tineri. Workshop-urile culturale, activitățile care stimulează mișcarea și dansul și multe alte surprize mobile sunt parte din ceea ce au pregătit organizatorii acestui district. 

District23 va avea nu mai puțin de trei scene principale și încă cel puțin trei scene secundare.

Vor fi prezenți, în total, peste 30 de artiști și trupe de muzică, primii confirmații find: Clean Bandit, B.U.G. Mafia, Tom Odell, Subcarpați, Delia, Camo & Krooked, Mefjus, The Prototypes și un invitat surpriză.

Cu peste 15 zone de festival (V.I.P. Zone, Food Zone, Kids Zone, de activare, de relaxare, de activități sportive, plajă urbană, ateliere și workshop-uri, junglă urbană, District23 devine, în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii cel mai mare festival din vestul României.

Am făcut această mișcare îndrăzneață pentru că anul acesta suntem Capitală Europeană a Culturii. Dorim să creștem toate festivalurile în mod organic, să aducem cât mai multe nume mari de pe scena internațională. Am unit trei festivaluri total diferite. Flight va merge în continuare pe ideea de tehnologie și entertainment, Vest Fest pe sustenabilitate și eco, iar Magnetic pe mișcare. Vom avea două scene care vor fi puse față în față și care vor funcționa alternativ. Am făcut eforturi considerabile anul acesta pentru a crește festivalul și vom aduce nume foarte mari. Sunt nume mari din Statele Unite ale Americii, care nu au fost niciodată în România. Avem deja primele nume confirmate, dar urmează și alții în perioada următoare, a declarat Vlad Gârboni, unul dintre organizatorii Flight Festival.

În contextul Capitalei Europene a Culturii e nevoie de proiecte mari, de anvergură, care să onoreze acest titlu. E o idee binevenită de a pune împreună trei jucători importanți de pe piața muzicală din Timișoara și de a crea astfel un eveniment de anvergură mare. Flight Festival este componenta care face parte din bid boockul actualizat al Capitalei Europene a Culturii, prin aceasta întreg conceptul District23 va face parte din programul oficial al Capitalei Europene a Culturii. Dar deocamdată nu este finanțat de către Centrul de Proiecte, rămâne ca fiecare din cei trei parteneri să aplice la apelurile de proiecte, a declarat Ovidiu Megan, directorul Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Abonamentele sunt disponibile pe https://www.iabilet.ro/bilete-district23/  și fiecare abonament cumpărat asigură accesul la toate cele trei festivaluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *