0 2 minute 1 an

Timișorenii sunt chemați vineri seara în Piața Victoriei să participe la un moment de reculegere, în semn de solidaritate faţă de poporul ucrainean.

În 24 februarie se va împlini un an de când Rusia a început războiul ilegal si brutal împotriva Ucrainei.

Încă de la început, Timisoara a reacționat la drama vecinilor noștri, deschizând porțile color care aveau nevoie de un nou acasă.

În tot acest timp, milioane de oameni au fugit din calea invadatorilor şi mulţi dintre ei au ales România.

Ucrainenii care au venit aici sunt, prin comunitatea din care fac parte, o prezență activă în viața metropolei banatice.

Peste 3550 de ucraineni au trecut pragul centrului de suport al Direcției de Asistenţă Socială a Municipiului Timisoara, beneficiind de sprijin de specialitate şi peste 100 de copii au fost integrați în școlile şi grădinițele din Timisoara.

 În același timp, pe platforma https://timisoarapentruucraina.ro/ro, 75 de angajatori si-au prezentat ofertele de locuri de muncă pentru ucrainenii veniți în oraș.

În cadrul momentului organizat în Piața Victoriei se vor aprinde 365 de lumânări pentru cele 365 de zile de război, iar la ora 17:00, mai multe organizații non-guvernamentale din Timișoara vor organiza în Parcul Central un eveniment comemorativ, la care vor participa artista timișoreană Regina Damian și fotografii Mircea Barbu și Virgil Simionescu.

Sub genericul 4 anotimpuri de rezistență, organizatorii au pregătit o instalație artistică și o expoziție de fotografii pentru Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *