0 3 minute 1 an

Ziua de azi, 7 aprilie, reprezintă pentru toate ciclurile de învățământ preuniversitar ultima zi de școală din cadrul modulului al IV-lea și totodată prima zi a vacanței de primăvară. Aceasta se va încheia marți, 18 aprilie, toți elevii, din clasele primare până în cele liceale, urmând să reia activitatea școlară miercuri, 19 aprilie.

(Sursa foto: comandafelicitari.ro)

            În acest an, vacanța de primăvară include deopotrivă Paștele romano-catolic, sărbătorit pe 9 aprilie, și Paștele ortodox, sărbătorit cu o săptămână mai târziu, pe 16 aprilie. Indiferent de cultul căruia îi aparțin, angajații din sistemul de învățământ vor avea liber doar patru zile, începând cu Vinerea Mare și până în cea de-a treia zi de Paști. Acestea sunt prevăzute în Contractul colectiv de muncă publicat în Monitorul Oficial din mai 2021. Angajații din învățământ se vor afla în activitate în celelalte zile din vacanța de primăvară. Dacă totuși ei doresc să se bucure de vacanță, ei au opțiunea de a-și lua zile din concediul legal de odihnă pe anul în curs.

Din 19 aprilie, elevii vor intra în cel de-al cincilea modul al anului școlar în curs. Ei nu vor mai avea o altă vacanță până la finalul anului școlar 2022 – 2023, pe 16 iunie 2023, pentru cei care nu susțin nici examenul național de bacalaureat și nici examenul național de evaluare. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a vor încheia cursurile pe 2 iunie, iar cei din clasele a VIII-a, pe 9 iunie.

Împărțirea anului școlar în cinci module se practică din 5 septembrie 2022, fiind una din noutățile introduse de fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpreanu, și care a rămas în uz și acum, fiind preluată de succesoarea acestuia, Ligia Deca.

L.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *