0 3 minute 1 an

Începând din 20 aprilie 2023, și până în Duminica Sfântului Gheorghe, un grup de reprezentanți ai Fundației „Renovabis” va vizita Dieceza Romano-Catolică de Timişoara. Membrii delegației se vor întâlni cu Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara, și vor vizita acele proiecte care s-au realizat prin sprijinul acordat de către această fundație.

            Emisarii fundației vor participa, în data de 22 aprilie a.c., la consacrarea Catedralei din Piața Unirii, iar în data de 23 aprilie, la sărbătoarea patrociniului (hramul) Domului, care este dedicat Sfântului Gheorghe. În data de 21 aprilie oaspeții vor vizita proiecte ale Bisericii Greco-Catolice din Banat.

La aniversarea a trei decenii de existență a Fundației, E.S. Heiner Koch, Arhiepiscop de Berlin, s-a referit la rețeaua strânsă pe care „Renovabis” a reușit să o creeze în Europa de Est în ultimii 30 de ani (sursa foto: renovabis.de)

Înființată în martie 1993 de Conferința Episcopilor Catolici din Germania, Fundația „Renovabis” este o fundație de întrajutorare a Bisericii Catolice din Germania, care activează în domeniul înnoirii pastoral-sociale în fostele țări comuniste din Europa de Est și Centrală. În statutul său se stipulează între altele că fundația va susține reconstucția societății în țările menționate, în beneficiul întregii populații, și că va acorda sprijin nevoiașilor, indiferent de naționalitate și de afilierea religioasă.

În ultimii aproape 20 de ani, „Renovabis” a susținut realizarea a peste 16.100 de proiecte în 29 de țări din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, investind per total aproximativ 470 de milioane de euro. Pe 31 martie a.c., Consiliul „Renovabis” a aprobat alocarea pentru noi proiecte a sumei de 12,46 milioane de euro, cu o semnificativă creștere de aproape 3 milioane de euro comparativ cu anul trecut. Din acești bani vor fi finanțate 203 noi proiecte, multe din ele în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *