0 2 minute 1 an

Dacă nu știi ce domeniu de studii universitare ți se potrivește, apelează la YesTimișoara (YTM), o platformă gratuită care își dorește să te ajute în găsirea programului universitar potrivit.

Platforma de testare psiho-vocațională YTM este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest Timișoara, special pentru a genera rapoarte cu privire la interesele, abilitățile și aptitudinile utilizatorilor, în scopul orientării lor spre un anumit traseu educațional și profesional.

Prin intermediul acestei platforme, elevii își pot evalua personalitatea, aptitudinile și interesele profesionale, printr-un test de orientare vocațională. Raportul și recomandările rezultate în urma parcurgerii acestui test pot fi foarte utile în procesul de luare a unei decizii cu privire la studiile universitare pe care le vor urma în viitor.

Elevii care în urma completării testelor au nevoie de clarificări în legătură cu rezultatele oferite de platformă, se pot adresa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT, prin completarea unui formular ce poate fi găsit la adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjAQddOgzrShyshV0-JpVqXPfei-aE_jWMd3_z5-KB0ATbDg/viewform.

Sesiunea de consiliere individuală programată se poate desfășura și online, specialiștii Centrului oferind informații suplimentare despre potențialele trasee de carieră, cât și sprijin în alegerea unui program de studii universitare potrivit.

Testele din cadrul platformei pot fi accesate la https://ytm.ro.

L.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *