0 3 minute 1 an

agoranews.ro

Liturghia Pontificală de resfințire a Catedralei Romano-Catolice „Sfântul Gheorghe” din Piața Unirii, Timișoara, are loc în această dimineață de la ora 10 și va fi oficiată în limbile română, maghiară și germană; totodată, va fi tradusă în limba italiană. Așa cum am precizat în articolele anterioare privind acest subiect, ceremonia religioasă va fi precedată de prezentarea video a Catedralei și de pelerinajul procesiunii solemne ce va porni de la Palatul Episcopal, din strada Augustin Pacha.
Sfânta Liturghie Pontificală va fi celebrată de Excelența Sa Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, în prezența a peste 20 de episcopi de mai multe confesiuni. Este de menționat că reprezentantul Scaunului Papal în România a ajuns deja la Timișoara.
În timpul celebrării Sfintei Liturghii vor fi unse cele 12 cruci de la consacrare, cele originale. În opinia Episcopului de Timișoara, József Csaba Pál, sunt 12, deoarece „biserica este construită pe temelia celor 12 Apostoli”.
(Sursa foto: pagina de Facebook a Domului Romano-Catolic)
(Sursa foto: pagina de Facebook a Domului Romano-Catolic)
În Catedrala „Sfântul Gheorghe”, construită între anii 1736 și 1774, este estimată prezența a 250 de persoane; de asemenea, în Piața Unirii au fost așezate 300 de scaune, menite tuturor celor care vor să privească evenimentul pe ecranul care va fi montat în aer liber.

agoranews.ro

Domul Romano-Catolic din Pața Unirii este un monument istoric și o emblemă a străvechii urbe de pe Bega. După patru ani, în care aici au avut loc lucrări de renovare, conservare și reabilitare atât pe interior, cât și pe exterior, iată că monumentul în stil baroc este pregătit să fie din noua gazda obișnuitelor ceremonii religioase, dar și a celor culturale, la fel ca înainte. Astfel, întregul obiectiv va fi introdus în circuitul turistic naţional şi internaţional, depășind granițele Banatului, prin tururi ghidate și colaborări cu actorii locali, naţionali și internaţionali, pentru consolidarea activităţilor în domeniul cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *