0 4 minute 12 luni

Cel mai mare festival multicultural din regiune, „Parcul Primăverii” își deschide porțile în această după-amiază (24 aprilie a.c.), de la ora 16,00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Ajuns la ediția a doua, festivalul amenajat sub formă de parc tematic se desfășoară în apropierea lacului din cadrul muzeului de la Pădurea Verde.

„Parcul Primăverii” propune celebrarea renașterii naturii și a optimismului specific primăverii și se va închide după sărbătorirea zilei de 1 Mai. De asemenea, evenimentul finanțat de Consiliul Județean Timiș susține reconectarea la natură și petrecerea timpului liber în mijlocul acesteia, astfel că toți locuitorii județului Timiș sunt invitați să viziteze Muzeul Satului Bănățean.

„Atmosfera vizuală veselă și plină de viață va fi perfect integrată în cadrul natural al locației, iar vizitatorii vor descoperi detalii nemaiîntâlnite puse în valoare în cadrul acestei ediții. Pentru cei mici, organizatorii au pregătit o gamă variată de activități captivante, pentru a-i ține ocupați în mod constructiv, astfel încât și părinții să se poată bucura de «Parcul Primăverii»”, a declarat Alin Nica, președintele CJT.

Similar ediției de anul trecut, care a adunat peste 50.000 de participanți de toate vârstele, și de data aceasta „Parcul Primăverii” va creea o atmosferă magică și feerică, care îi va face pe participanți să se simtă ca într-o poveste.

Cu prilejul ediției actuale, basmul a fost înlocuit cu poezia și alături de concertele live și Dj sets, muzica bună, teatrul și activitățile distractive pentru toate vârstele, decorul și instalațiile pline de culoare sunt concepute astfel încât cei care trec pragul Muzeului Bănățean să simți cu adevărat Primăvara. Un Food Court, un bazar al artizanilor și o zonă de aventură completează amenajările pregătite de gazdele de la Muzeul Satului Bănățean acestea realizând și o hartă a perimetrului, menită să ghideze vizitatorii către cele mai de interes puncte cheie din parc.

Programul artistic care se va desfășura pe trei scene amplasate în mijlocul naturii se adresează mai multor segmente de vârstă ale publicului larg, principalii invitați fiind: Vama, The Motans, A.S.I.A., Alina Eremia, Rareș, Holy Molly, Jean Gavril, Olivia Addams, Melting Dice, The Case, Flare Head și Amalia Gaiță.

Organizatorii aduc încă o veste minunată: Parcul Primăverii permite accesul cu animalele de companie. Prietenii pe patru labe pot să-și însoțească stăpânii la Muzeul Satului Bănățean, în loc să fie lăsați acasă, iar astfel cu toții au ocazia de a petrece timp de calitate într-un cadru frumos și plin de viață.

Desigur, există câteva reguli care trebuie respectate. În incinta Muzeului Satului Bănățean, animalele vor fi ținute în lesă, iar pentru cele de talie medie și mare, după caz, este necesară și botnița. Accesul este gratuit pentru toate categoriile de vârstă pe parcursul celor opt zile pline de veselie, energie, culoare, concerte și activități pentru copii.

Sursa foto: pagina de Facebook a „Parcului Primăverii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *