0 3 minute 1 an
(Sursa foto: ISJT)

Parte integrantă a Festivalului Educației din Timiș – TeamEdu, ediția a doua,„Science Fair” este un eveniment destinat elevilor pasionați de știință și tehnologie. Acesta are loc mâine, 28 aprilie 2023, între orele 10,00 și 14,00, simultan în Timișoara și Lugoj. Târgul este gândit ca un prilej de a face experimente, de a afla lucruri noi într-un context creativ și interactiv, dar mai ales de a fi înconjurați de prieteni.

(Sursa foto: businessmagazin.ro)

Toți tinerii din municipiul situat pe râul Timiș și din zona înconjurătoare sunt invitați să treacă pragul Palatului Lugojului, spre a vizita târgul organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Proiectul se mai bucură de sprijinul și implicarea directă a 17 licee tehnologice din: Timișoara, Lugoj, Nădrag, Deta, Lovrin și Biled, respectiv ale mediului de afaceri reprezentat de operatorii economici parteneri ai unităților de învățământ, cât și ale Asociației Elevilor din Timiș.

            Gazdele din Timișoara ale „Science Fair” sunt Casa Tineretului și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), care îi așteaptă pe toți tinerii din județ să viziteze târgul științelor și tehnologiilor.

(Sursa foto: europafm.ro)

La „Science Fair” tinerii și tinerele pot afla construcția și modul de funcționare al roboților industriali în viața de zi cu zi, motivele pentru care este importantă electronica, dar și modul de a folosi în cotidian invențiile lui Leonardo da Vinci. De asemenea, pot învăța arta de a croi o rochie, de a-și face coafura și de a folosi ustensilele din bucătărie și ingredientele culinare; pot deprinde tainele confecționării mobilierului dorit, dar și regulile după care pot schimba prizele ei înșiși sau să-și deschidă o firmă de turism.

Totodată, vizitatorii „Science Fair” au ocazia să admire exponatele prezentate de peste 50 de artiști din: Austria, Croația, Finlanda, Georgia, Germania, Macedonia, Polonia, Romania, Serbia și Spania. Aceștia participă cu fotografii, filme, experimente de sunet și obiect la „această mare înscenare de artă, tehnică și istorie analogică”, după cum spun organizatorii, din cadrul ediției a XI-a a Festivalului internațional „Analog Mania”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *