0 3 minute 1 an

SCM USV Timișoara vs Steaua București reprezintă primul joc din seria de patru meciuri în deplasare ale alb-violeților, programat în cadrul etapei a V-a a Ligii Naționale de Rugby. Confruntarea dintre primele două clasate are loc în această după-amiază, de la ora 18,15, pe stadionul din Ghencea.

După meciul singurelor echipe neînvinse până acum, timișorenii vor juca în deplasare cu Dinamo (pe Stadionul „Arcul de Triumf”, vineri, 5 mai), apoi vor avea o etapă liberă. Aceasta va fi urmată de meciuri la Cluj și la Baia Mare (pe 20 și 27 mai) și de o partidă pe teren propriu, cu Steaua, pe 3 iunie, în ultima etapă din prima parte a sezonului.

Echipa de start pregătită de principalul Valentin Calafeteanu pentru derbiul cu Steaua este formată din: Chiriac, Căpățănă, Mosese – L. Mureșan, Onsando – Altinok, Murariu, Neculau – Rupanu, Jipa – Khvicha, Manumua – Shennan, Simionescu, Tiqe – Sîrbu, Sikote, Nica – Holoia, A. Mureșan – Conache, Bucur, Ștețco.

Ambele echipe au trei victorii înregistrate în cele trei partide jucate până acum. Bucureștenii au acumulat 14 puncte (marcate – primite: 108 – 34), iar „Leii” au 13 puncte (marcate – primite: 91 – 27). De menționat că roș-albaștrii au obținut punctul bonus în două partide, în vreme ce alb-violeții au primit bonusul pentru cel puțin patru eseuri într-un singur joc.

Fundașul Marius Mihai Simionescu (25 de ani), revenit de la Dinamo București, a prefațat derbiul din această după-amiază spunând: „Avem o atmosferă foarte bună, mergem cu o atitudine pozitivă la București și sperăm să facem o partidă bună. Am muncit pentru victoriile de până acum, ni le-am dorit și iată că s-a întâmplat”. Cel desemnat „Jucătorul meciului” după partida cu Știința Baia Mare, disputată pe teren propriu (pe stadionul din Ronaț) apreciază că urmează „un meci tare”, „un meci agresiv în Ghencea”. Chiar și în aceste condiții, „Simi” consideră că „putem face patru victorii din patru posibile”.

Născut la Erbiceni, județul Iași, Mircea Simionescu a început să joace rugby la echipa de juniori CSS Unirea Iași, alăturându-se în 2014 juniorilor alb-violeți. Doi ani mai târziu a intrat în echipa seniorilor timișoreni. El a debutat în echipa „Stejarilor” în 2017, iar la jumătatea aceluiași an a luat parte la primul său meci internațional, în meciul contra naționalei Canadei.

Duelul invincibilelor poate fi urmărit în direct la Prima Sport 2.

Sursa fototografiilor: pagina de Facebook a SCM USV Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *