0 3 minute 1 an

În perioada 19 – 23 aprilie 2023 s-a desfășurat la Sofia finala competiției Turnirul tinerilor Fizicieni – BG IYPT&Workshop, care a grupat nouă echipe finaliste, invitate sa participe la Turnir.

Echipa de luptă în turnir a fost cea selectata la Finala națională  a Concursului IYPT RO, care s-a desfășurat la finalul lunii martie în Timișoara, sub patronajul Facultății de Fizică a Universității de Vest din Timișoara, prin coordonarea domnului decan, prof. univ. dr. Mihail Lungu.

Echipa a fost formată din elevii Daniel Rotaru și Răzvan Agafiței, de la Liceul de Informatică Grigore Moisil din Timișoara, alături de Radu Dumitru Zaharescu, elev la Colegiul Național Nicolae Titulescu din Craiova, Mihai Costache, elev la Colegiul Național Carol I din Craiova, Andrei Croitoru, elev la Colegiul Național Coriolan Brediceanu din Lugoj și Alexandru Scheușan, elev la Colegiul Național C.D.Loga din Timișoara.

Componenții echipei au fost însoțiți la Sofia și coordonați în compețiile de tip lupte în turnir de fizicianul dr. Sandu Golcea, în calitate de IYPT Representative of the country for Romania. Deplasarea a fost susținută prin logistica asigurată de Fundația Universității de Vest din Timișoara, în cadrul proiectului de cooperare cu mediul preuniversitar dezvoltat cu coordonarea prof.univ.dr. Flavia Barna, prorector al UVT responsabil cu parteneriatele instituționale și comunitatea de Alumni.

Conform programului, echipa reprezentativă a României a participat la patru lupte în turnir, în fiecare dintre acestea având pe rând rolul de Reporter, Opponent și Reviewer,  reușind în final, în urma totalizării notelor primite pentru fiecare prestație obținerea performanței de a câștiga medalia de aur.

Turnirul de la Sofia a asigurat noi achiziții și experiențe pentru echipa României, facilitate prin exersarea în timp real a luptelor în turnir, cu adversari foarte puternici din Bulgaria, Grecia, Slovacia și Turcia, dar și prin traversarea unor noi elementele de forță ale prezentărilor.

Dificultatea crescută a competiției aduce un nou avantaj pentru participarea în cadrul echipei naționale a României, cea care fi prezentă în luna iulie la Turneul internațional din Pakistan, unde este anunțată prezența reprezentantelor naționale din 28 de țări participante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *