0 3 minute 6 luni

Baschetbaliștii alb-violeți se pregătesc pentru cea de-a treia competiție la care participă în acest sezon, „Alpe Adria Cup”. Primul joc va avea loc acasă, mâine, 18 octombrie, de la ora 19,00, la Sala „Constantin Jude”, în compania formației croate KK Dubrava. Aceasta se află pe locul al cincilea într-o primă divizie croată (Premijer Liga – Prima Ligă), ce reunește o duzină de grupări.

Referindu-se la adversar, Dragan Petricevici, antrenor principal SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara, apreciază: „Dubrava este o echipă potentă și tânără, dar deosebit de matură. Are numeroși baschetbaliști cu vârste între 21 și 24 de ani aflați în vizorul unor echipe importante. Unii sunt trimiși acolo ca să prindă minute pe teren, pentru ca apoi și apoi să se întoarcă la formații care evoluează în competiții mai importante. Croații au un lot cu talie foarte bună, cu trei jucători de peste 2.10 metri. Ne așteaptă multă muncă și parcursul din «Alpe Adria Cup» nu va mai fi la fel de accesibil precum cel din sezonul trecut”

În cea mai recentă etapă, desfășurată sâmbătă, Dubrava a câștigat cu 109 – 90 pe terenul lui Bosco, în runda a patra, și are acum două victorii și două înfrângeri.

„«Alpe Adria Cup» va fi o competiție mai echilibrată și mai solicitantă, în primul rând pentru că acum ne aflăm într-o grupă de șase echipe, nu de patru ca sezonul trecut. Vor fi patru meciuri în plus, dintre care două deplasări nu scurte. Este o provocare pentru noi”, consideră Dragan Petricevici.

La fel ca echipa croată, baschetbaliștii timișoreni au înregistrat în campionatul României două victorii și două înfrângeri, ocupând locul al treilea în Grupa A a Ligii Naționale.

„În ceea ce privește jocul nostru, le-am cerut băieților să creștem intensitatea și nivelul de agresivitate, în sensul sportiv, și să continuăm să muncim, cum am făcut-o până acum. În afară de deznodământul nefericit din meciul cu Corona Brașov – nici măcar sincopă nu o pot numi – nu aș putea spune că am avut motive de îngrijorare. Și problemele medicale ne-au afectat evoluția din partida cu Brașovul, iar parte din problemele acestea încă le avem.”, spune antrenorul principal al SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara.

În „Alpe Adria Cup”, Timișoara face parte din grupa B, alături de: GGMT Viena, KK Iliriia (Slovenia), Geosan Kolin, Redstone Olomoucko (ambele din Cehia) și KK Dubrava (Croația). Primele două clasate vor lua parte la turneul Final Four.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *