0 7 minute 6 luni

(Traducere și adaptare după „Members of the Royal Family Can’t Celebrate Halloween Publicly Because of a Rule Set by Queen Victoria”, de Rachel Burchfield, apărut în „Marie Claire”, duminică, 29 oct. 2023)

Kate costumată de Halloween în 2007, înainte de a deveni membră a familiei regale (sursa foto: yahoo lifestyle)

Prințul și Prințesa de Wales sunt considerați „aproape obsedați” în a crea celor trei copii ai lor o copilărie în adevăratul sens al cuvântului, asta însemnând și că își iau copiii la un „Trick or Treat” („Păcăleală sau tratație”) de Halloween. Au făcut aceasta cel mai recent anul trecut, deși în calitate de vlăstare regale, ei au voie să participe la Halloween doar în cadru privat și au interdicție în a lua parte la sărbătoarea publică.

Explicația este dată de o regulă instituită de regina Victoria, aflată pe tron ​​între 1837 și 1901; ea a stabilit un cod de conduită strict, conform căruia familia regală trebuie „să își susțină în mod constant clasa și sofisticarea totală”, conform „Daily Express” (un ziar cotidian național publicat în format tabloid în UK, n.r.). (Merită spus că regina Victoria a fost în realitate o iubitoare înflăcărată a Halloween-ului, la fel ca și regina Elisabeta.)

Potrivit codului de conduită amintit, familia regală trebuie să aibă „un deplin respect de sine și un comportament decent în fața publicului larg”, ceea ce nu includea purtatul costumelor de Halloween, a explicat expertul regal Christina Reeves. În 1941, regina Elisabeta, pe atunci prințesă, s-a costumat pentru un spectacol cu „Cenușăreasa” găzduit de Castelul Windsor, dar a încetat să mai poarte costume după ce a devenit monarh în 1952, relatează presa.

Prințesa Eugenie și Meghan, costumate pentru petrecerea de Halloween (sursa foto: yahoo lifestyle)

Pe când se întâlneau neoficial, prințul Harry și Meghan Markle s-au bucurat de un Halloween extrem de special în 2016, când au luat parte incognito, costumați și purtând machiaj din belșug, la o petrecere cu tematică post-apocaliptică. Deveniți un cuplu de aproximativ patru luni, ei au sărbătorit Halloween-ul alături de verișoara lui Harry, prințesa Eugenie, și de iubitul ei de atunci (actualmente soț), Jack Brooksbank, la Toronto, unde Meghan Markle locuia la acea vreme, ocupată cu filmările pentru „Suits”. „El [Harry] a venit să mă vadă în Toronto și prietenii noștri, verișoara lui Eugenie și actualul ei soț, Jack, au venit și ei”, a declarat Meghan la „The Ellen Show”. „Noi patru ne-am furișat în oraș în costume de Halloween, pentru a avea parte măcar de o noapte de distracție, înainte de a deveni public că eram un cuplu.” „Așadar, ai fost cu Harry la o petrecere de Halloween și nu aveau idee că erați voi doi?”, a întrebat-o actrița și gazda celebrei emisiuni TV din SUA, Ellen DeGeneres, pe Meghan. „Am fost îmbrăcați pentru o temă post-apocalipsă”, a răspuns Meghan. „Toți purtam aceste costume foarte bizare și am putut să ne bucurăm de o ultimă noapte de ieșire fără a fi recunoscuți.”, a adăugat ea.

Kate și mama ei, Carole, la Bucklebury Manor (sursa foto: „Hello Magazine”)

Trio-ul de prințișori de Țara Galilor — George, Charlotte și Louis — poate avea sânge regal, dar în același timp ei sunt și nepoții uneia dintre membrele familiei Middleton, Carole, fondatoarea „Party Pieces” (firmă care asigură decoruri, costumații veselă, torturi, baloane etc, pentru petreceri memorabile de copii, n.r.) și mare amatoare de o vacanță bună. Carole se destăinuia într-o postare de anul trecut pe rețelele de socializare: „Halloween este un moment culminant al toamnei pentru mine. Îmi amintesc încă distracția și fricile din propria copilărie; șansa de a te îmbrăca, de a decora dovleci și de a merge la păcălit oamenii! Mi-am crescut chiar și propriii mei dovleci anul acesta, așa că aștept cu nerăbdare să-i decorez alături de cei dragi.” Fără îndoială că sintagma „cei dragi” îi include pe cei șase nepoți ai ei: cei trei copii ai fiicei Kate și cei trei copii ai fiicei Pippa, cărora în acest an li s-a adăugat primul născut al fiului James, Inigo (venit pe lume în urmă cu doar câteva zile, n.r.).

„Daily Express” relatează că părinții lui Kate locuiesc la Bucklebury Manor din Berkshire, conac apropiat (situat doar la 32,9 mile, circa 53 km, n.r.) de locul unde locuiește fiica ei împreună cu familia sa regală, Castelul Windsor. Potrivit cotidianului britanic menționat anterior, „proprietatea [în stil, n.r.] georgiană de gradul II se mândrește cu 18 acri de teren, așa că există mult spațiu [pentru] o mulțime de dovleci de cules.”

William, Kate și cei trei copii ai lor, în 30 septembrie 2021 (sursa foto: theroyalobserver.com)

Pregătirile de Halloween sunt, fără îndoială, în plină desfășurare alături de Kate și mama ei; dar George, 10 ani, Charlotte, 8 ani, și Louis, 5 ani, se întorc la școala Lambrook astăzi, 30 octombrie), deoarece vacanța lor de la jumătatea semestrului a luat sfârșit, iar Halloween-ul este abia mâine. Deși nu vom vedea nicio fotografie publică cu costumația lor, știm că în trecut Kate le-a cumpărat copiilor ei costume de Halloween. Nu putem deci decât să ne întrebăm cum vor alege cei trei să se costumeze în acest an. Căci, chiar dacă ei nu vor sărbători Halloween-ul alături de regalii lor părinți, cei trei prințișori revin la școală la timpul potrivit spre a putea împărtăși spiritul sărbătorii cu colegii lor de clasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *