0 4 minute 7 luni

Premiile anuale de excelență acordate de Universitatea de Vest din Timișoara reflectă rezultatele de excepție din fiecare an ale membrilor comunităţii academice din UVT, din ariile știinţelor, artelor și sportului. Totodată, acestea răsplătesc serviciile aduse universităţii de alte personalități sau instituţii. Gala a avut loc ieri după-amiază, în sala Operei Române din Timișoara.

Laureații premiilor de excelență UVT în 2023 sunt: lect. univ. dr. Victor Ambruș  (Facultatea de Fizică) – „Premiul Mircea Zăgănescu” pentru Știinţele Naturii; conf. univ. dr. Adara Blaga (Facultatea de Matematică și Informatică) – „Premiul Mihail Ghermănescu” pentru Matematică și Informatică; prof. univ. dr. Mona Vintilă (Facultatea de Sociologie și Psihologie) – „Premiul Gabriela Colțescu” pentru Ştiinţe Sociale și Politice; lect. univ. dr. Sorina Doroga (Facultatea de Drept) – „Premiul Dumitru Mareș” pentru Drept și Ştiinţe Economice; prof. univ. dr. Georgiana Badea (Facultatea de Litere, Istorie și Teologie) – „Premiul Eugen Todoran” pentru Ştiinţe Umaniste; conf. univ. dr. Matei Ioachimescu (Facultatea de Muzică și Teatru) – „Premiul Nicolae Boboc” pentru Arte și Sport; prof. univ. dr. Mircea Mihăieș – „Premiul Sever Bocu” pentru Implicare Civică şi Socială; Monica Brihan (șef Serviciu UVT) – „Premiul Ioan Curea” pentru Activitatea desfășurată în UVT; proiectele UVT câștigătoare ȋn competiția PNRR-I8, realizate de echipa formată din prof. univ. dr. Oana Lobonț (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, premiul ce i se cuvenea a fost ridicat de d-na Gabriela Noje)), C.Ș. III. dr. Gabriel Bușe (Facultatea de Fizică), lect. dr. Victor Ambruș (Facultatea de Fizică) – „Premiul pentru Inovare și Antreprenoriat” și Emanuel Rusu (student la Facultatea de Matematică și Informatică) – Premiul „Studentul Anului”.

În cadrul celei de-a noua ediții a Galei premiilor de excelență au fost decernate zece plachete și trofee, din care șase, pentru diferite domenii ale știinţelor, artelor și sportului. Au mai fost acordate și patru premii speciale, pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest din Timișoara și pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internațional.

Cu prilejul Galei, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: „Premiile anuale de excelență subliniază esența vieții academice: este vorba de angajamentul acestei comunități universitare față de valorile pe care și le-a asumat de-a lungul timpului. Premiile de excelență UVT poartă în ele simbolistica acestor valori: onestitatea, profesionalismul, respectul reciproc – valori importante pentru noi, esențiale în existența UVT. Îi felicit pe merituoșii premianți din cadrul acestei ediții și îi încurajez să persevereze în drumul pe care s-au consacrat, cel al performanței strălucite.”

Gala a fost completată de spectacolul oferit de maestrul Horațiu Mălăele, dar și de evoluțiile talentaților studenți ai Facultății de Muzică și Teatru a UVT. Studenții Sorina Boboruta, Paula Harca, Anamaria Buturca, Mihai Cicu, Alexandru Ticula, Darius Gruita, din clasa conf. univ. dr. Mariana Șarba, acompaniați la pian de lect. univ. Silviana Cîrdu, au interpretat compoziția ,,Nu-i bai!” din opereta „Lăsați-mă să cânt!” de Gherase Dendrino. „Romanian Flute Ensemble”, alcătuit din: Romina Onișor, Tabea Bebeșelea, Katica Lazar, Riana Savu, Diana Rusu, Matilda Onț, Bella Moisa, Eduard Miclea, din clasa conf. univ. dr. Matei Ioachimescu, au prezentat piesele „Dance of the little dragon”, de Anže Rozman, și „Yellow single Line”, de Gareth Mc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *