0 4 minute 1 an

Echipa timișoreană de rugby se află la startul returului din Liga Națională de Rugby – Grupa I cu un nou meci tare. „Leii” vor înfrunta Dinamo București, într-un joc ce va avea loc în această după-amiază, de la ora 19,30, la Stadionul „Arcul de Triumf”.

Alb-violeții revin în Capitală după o întâlnire foarte aprigă, jucată în urmă cu aproape o săptămână tot în București, însă cu Steaua. Ei au avut o revenire spectaculoasă în repriza a doua, dar au pierdut cu punct bonus defensiv, 31-28.

Shennan în acțiune (sursa foto: LinkedIn)

Timișorean prin propria voință, neo-zeelandez din naștere, Stephen Shennan (32 de ani) a marcat în Ghencea unul din cele mai frumoase eseuri ale acestui sezon, după o cursă superbă pornită din propria jumătate de teren. „În prima repriză nu am jucat prea bine, dar în cea de-a doua cred că am arătat ce putem face ca echipă, doar că nu a fost de ajuns. La pauză, am decis să respectăm mai clar planul de joc și am fost aproape de revenire. Ăsta e cuvântul cheie, «aproape». Cu două – trei momente mai bune în prima repriză, ieșeam mai bine. (…) În ceea ce privește cursa mea de la eseu, se știe că îmi place jocul deschis și am profitat de spațiile create”, a declarat aripa Stephen Shennan între cele două meciuri din Capitală.

El consideră că „ne așteaptă, cu siguranță, un meci greu la București, cum au fost toate cele cu Dinamo”. „Ne dorim să ne clasăm pe una dintre primele două poziții la finalul acestor zece etape din prima fază a campionatului, însă nu facem calcule de acum, luăm lucrurile meci cu meci”, a mai spus Shennan.

Eugen Căpățînă a fost sancționat de Comisia de Citare Observare, care s-a autosesizat după partida Steaua – SCM Timișoara. Comisia a analizat contactul dintre talonerul nostru și Cristian Strătilă (din prima repriză), la care Căpățînă a fost sancționat cu cartonaș galben, și a considerat intrarea drept foarte periculoasă. Prin urmare, jucătorul nostru a fost suspendat pentru două etape.

(Sursa foto: pagina de Facebook a SCM Politehnica Timișoara)

Principalul Calafeteanu a pregătit pentru start următorul lot: Lazăr, Sîrbu, Nica – L. Mureșan, Onsando – A. Mureșan, Holoia, Neculau – Rupanu, Bucur – Khvicha, Manumua – Shennan, Simionescu, Tiqe – Vasilovici, Chiriac, Sicote – Altinok, Murariu – Conache, Jipa, Ștețco.

Înfruntarea Dinamo – SCM Timișoara contează pentru etapa a VI-a, cea care deschide returul Grupei I. În prima parte a campionatului, echipa noastră s-a impus cu 22-6, meci în care jucătorii lui Calafeteanu și Popârlan au fost la un singur eseu de bonusul ofensiv. În clasamentul condus de Steaua, Timișoara se află pe locul al doilea, cu 14 puncte, în vreme ce Dinamo se găsește pe poziția a treia, cu 9 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *